İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Laboratuvar Müdürlüğü, daha önce 19 olan TÜRKAK’a akredite analiz metot sayısını 38’e çıkardı. Böylelikle Gümrük Laboratuvar Müdürlüklerinde 77 olan akredite metot sayısı 2020 yılı Temmuz ayı itibarıyla 96’ya yükseldi.
Ticaretin en güvenilir ve hızlı şekilde yapılabilmesi, maliyetlerin azaltılması ve kaçakçılığın önlenmesi için son derece önemli olan, gümrük laboratuvarlarında yapılabilen ve akreditasyonu gerçekleştirilen analizlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Dünyada akredite laboratuvarlarca elde edilen sonuçları içeren rapor ve sertifikalar uluslararası kabul görürken, bu durum, ülkeler arasında mal ticaretinin gereksiz deney ve analiz tekrarlarıyla yavaşlaması riskini azaltıyor, ilave deney ve analiz masraflarını da düşürüyor.
Laboratuvar akreditasyonu teknik yeterliliğin güvenilir bir göstergesi olarak hem ulusal hem de uluslararası yüksek saygınlığı ve güveni sağlıyor.
Ticaretin en güvenilir ve hızlı şekilde yapılabilmesi, iş insanlarının maliyetlerinin azaltılması, denetimlerden hızlı sonuç alınması ve kaçakçılığın önlenmesi açısından son derece önemli olan, gümrük laboratuvarlarında yapılabilen ve akreditasyonu gerçekleştirilen analizlerin sayısı sürekli artış gösteriyor.
Bu çerçevede, İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Laboratuvar Müdürlüğü, daha önce 19 olan Türk Akreditasyon Kurumuna (TÜRKAK) akredite analiz metot sayısını 38’e yükseltti.
Böylelikle, İstanbul Laboratuvar Müdürlüğünce tahıl ve tahıl ürünlerinde rutubet tayini, yağlı tohum küspelerinde yağ tayini, metalik malzemelerde sertlik deneyleri, motorinde viskozite tayini gibi 19 analiz metodu için daha akreditasyon alındı.
– Akredite metot sayısı 96’ya yükseldi
Gümrük laboratuvar müdürlükleri, söz konusu belgelendirmelerin ardından 77 olan akredite metot sayısını temmuz ayı itibarıyla 96’ya çıkardı.
Gümrük laboratuvarlarında İstanbul’un yanı sıra Ankara’da 16, İzmir’de 18, Bursa’da 14, Mersin’de 8, Kocaeli’de de 2 akredite analiz metodu kullanılıyor.
Gümrük laboratuvar müdürlüklerince akredite metot sayılarının artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
TÜRKİYENİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN, EN YETENEKLİ MUHASEBE PROGRAMI LOGO GO3
Logo GO 3 Muhasebe Programı ile Sabit Kıymet (Demirbaş) takibi yapabilir miyim?