Trafik müşavirliği işiyle iştigal eden bir müşterimiz aynı işyerinde farklı bir firma kurarak fotoğrafçılık ve fotoğraf stüdyosu faaliyetinde bulunmak istiyor. Ofis içerisinde trafik müşavirliği ve fotoğraf stüdyosu bölümlerini araya perde, kartonpiyer gibi bölme yaparak ayırmak istiyor. Bu durumu bu şekilde yapabilir mi, kanunen aynı işyerinde 2 işyerinin olması mümkün müdür?
Bizce bir sakınca yok.
Konu hakkında Vergi dairesince yapılacak yoklamaya göre karar verecek olan merci Vergi dairesidir.
Fizyoterapi eğitimi almamış olan bir şahıs 869006-FİZYOTERAPİ HİZMETLERİ (TIP DOKTORLARI DIŞINDA YETKİLİ KİŞİLERCE SAĞLANAN FİZYOTERAPİ, ERGOTERAPİ VB. ALANLARDAKİ HİZMETLER) (HASTANE DIŞI) ana faaliyet kodu ile işyeri açarak, yanında üniversitenin fizyoterapi bölümünden mezun eğitimini almış personel çalıştırarak faaliyetine devam edebilir mi?
Konu hakkında il sağlık müdürlüğünden bilgi alınız. Vergi uygulamasında ister kendi çalışsın, ister başkası çalışsın farketmez Mükellefin elde ettiği kazanç TİCARİ KAZANÇ olarak vergilendirilir..
Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.