LOGO İŞBAŞI

“Logo İşbaşı” ile küçük işletmeler için cepte, Web’de Ön Muhasebe

İstediğiniz her yerden fatura kesin ve işletmenizin Ön Muhasebesini takip edin.

Mikro işletmelerin ön muhasebe yönetimlerini internet erişimi olan her yerden yönetebilecekleri Logo İşbaşı, işletmelere verimlilik, hız ve kolaylık sağlıyor.

İster Webden İster Cepten Ön Muhasebenizi Yönetin

Mikro işletmeler Logo İşbaşı’yla  Türkiye’de ilk ve tek olarak mobilden sesli komutla fatura oluşturabiliyor, oluşturulan faturaları e-fatura/e-arşiv fatura olarak gönderebiliyorlar. Müşteri ve Tedarikçileriyle olan borç-alacaklarını da anlık olarak takip edebiliyorlar.

Mobilde de Logo Farkı

Mobil internet kullanımının rekor kırdığı günümüzde mikro işletmelere hız, kolaylık ve verimlilik sağlayan web/mobil site ve mobil uygulamalar aracılığıyla ön muhasebelerini en iyi deneyimle yönetmelerini sağlıyoruz.

Faturalarınızı mobil ortama taşıyın, hayatınızı kolaylaştırın!

e-Arşiv fatura ile kağıt faturayı hayatınızdan çıkartın.

  • e-fatura
    Elektronik ortam

    e-Arşiv fatura ile, e-Fatura mükellefi olmayan müşterilerinize ve tüketicilere kestiğiniz faturaları da elektronik ortamda göndermenin ve saklamanın kolaylığını yaşayın.

  • kargo yok
    Kargo masrafından kurtulun

    İş hayatınızdan kargo masrafları ve takibini çıkarın.

Türkiye’de Bir İlk! Sesli fatura

Kurumsal iş yazılımları konusundaki derin birikimimizi, bulut bilişim teknolojileriyle de destekleyerek, her an, her yerde online fatura düzenleyebilme imkanını kullanımınıza sunuyoruz. Üstelik bununla yetinmeyip, telefonunuzdan sesli komut vererek hızlıca fatura kesmenize yardımcı oluyoruz.

Faturanızı hazırlayın ve gönderin

Hazır şablonlar yardımıyla faturanızı akıllı telefonunuzdan anında kesin ve müşterilerinize e-posta yoluyla gönderin!

Özellikler

Genel Bakış

Görselleştirilmiş veriler aracılığıyla işletmenin genel durumu hızlı ve kolayca takip edilebiliyor.

Satışlar

Saniyeler içerisinde satış faturası oluşturuluyor ister e-fatura/e-arşiv istenirse de işletmeye özel hazırlanmış fatura tasarımıyla yazdırılabiliyor. Detaylı filtreleme yardımıyla istenilen kriterlerde kayıtlı faturalar görüntülenip, listelenebiliyor.

Alış/Giderler

Saniyeler içerisinde alış/gider kaydı gerçekleştirilebiliyor. Detaylı filtreleme yardımıyla istenilen kriterlerde kayıtlı faturalar görüntülenip, listelenebiliyor.

Müşteri/Tedarikçi

Çalışılan müşteri ve tedarikçilerin borç-alacak durumları kolayca takip ediliyor, gerçekleştirilen ödeme ve tahsilatlar anında kaydedilebiliyor.

Ürün/Hizmet

İşletmenin sunduğu ürün ve hizmetlerin yönetimi gerçekleştirilirken, ürünlerin stok yönetimi de kolayca yapılabiliyor.

Nakit Yönetimi

İşletmeye ait oluşturulabilecek kasa ve banka hesaplarıyla yapılan ödeme ve alınan tahsilatlar kolayca kaydediliyor ve işletmenin nakit yönetimi anlık takip edilebiliyor.

Raporlar

İşletmeye ait özet raporlar görüntülenip istenirse Excel dosyası olarak alınabiliyor.

Logo İşbaşı E-Ticaret Entegrasyonu

e-Ticaret Entegrasyonu ile pazaryerlerinde ve internet sitenizde yaptığınız satışlarınız otomatik olarak Logo İşbaşı’na aktarılır. Satışlarınız için e-fatura da göndermek, ürünlerinizin için stok takibi yapmak ve kargolama operasyonu da çok kolaylaşır!
Üstelik Yıllık 1200 Kontör de Hediye!

E-Ticaret Özelliği ile İşinizi Kolaylaştırın

Pazaryeri ve internet sitenizdeki satışlarınızı otomatik olarak Logo İşbaşı’na aktarın, rahatınıza bakın!

E-Ticaret Özelliği ile İşinizi Kolaylaştırın

E-Ticaret Entegrasyonu Nedir?

E-Ticaret Entegrasyonu; Trendyol, hepsiburada, gittigidiyor, n11, pttavm, amazon, akakçe, çiçeksepeti morhipo, ideasoft, shopify, woocommerce, opencart, wix gibi platformlardan satışlarınızı online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’na otomatik aktarıldığı ve Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Mng Kargo ve UPS ile de kargolama operasyonunuzu hızlı ve kolayca takip edebileceğiniz bir özelliktir.

E-Ticaret Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?

E-Ticaret Entegrasyonunu kullandığınızda; satışlarınızı ön muhasebe programınız Logo İşbaşı’na otomatik aktaracağınız için zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Aktarılan bu satışların otomatik faturalandırılmasını gerçekleştiğinizde zaman kazancınız ikiye katlanmış olur. Satış gerçekleştirdiğiniz ürünlerin internet erişimi olan her yerden takibini de hızlı ve kolayca gerçekleştirerek işinizi çok daha iyi yönetirsiniz.

E-Ticaret Entegrasyonunu Nasıl Kullanabilirim?

E-ticaret sürecinizi mükemmelleştirmek, satışlarınızı otomatik muhasebe programına aktarmak, aktarılan bu satışlar için yine el değmeden faturalandırma işlemi gerçekleştirmek ve satılan ürünelrinizin stok takibini yapmak için tek yapmanız gereken Logo İşbaşı yönetim panelinize girerek e-Ticaret Entegrasyon bağlantısını kurmak.

E-Ticaret Entegrasyonlarında hangi platformlar var?

e-Ticaret Entegrasyonu ile ; İnternet satışı için trendyol, hepsiburada, gittigidiyor, n11, pttavm, amazon, akakçe, çiçeksepeti morhipo, ideasoft, shopify, woocommerce, opencart, wix gibi platformların yanı sıra kargolama işlemleri için de Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Mng Kargo ve UPS kargo firmaları yer almaktadır.

E-Ticaret Entegrasyonu İçin Ne kadar Ücret Ödemeliyim?

E-Ticaret Entegrasyon ücretleri seçeceğiniz platforma göre farklılık göstermekle beraber ödenmesi gereken tutar sadece aylık 49,90 TL ve Yıllık paketi aylık pakete göre %20 indirimle 480 TL’dir.

E-Ticaret Entegrasyonunda E-Fatura Göndermek İçin Kontöre Ücret Ödeyecek Miyim?

Logo İşbaşı E-Ticaret Özelliği kapsamında e-fatura/e-arşiv fatura gönderimleriniz için yıllık 1200 kontöre kadar kullanım için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Kullanımınızın 1200 Kontörü geçmesi durumunda avantajlı fiyatlarımızla kontör paketlerimizden yararlanabilirsiniz.

E-Ticaret Entegrasyonunda E-Fatura Göndermek İçin Kontöre Ücret Ödeyecek Miyim?

Logo İşbaşı E-Ticaret Özelliği kapsamında e-fatura/e-arşiv fatura gönderimleriniz için yıllık 1200 kontöre kadar kullanım için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Kullanımınızın 1200 Kontörü geçmesi durumunda avantajlı fiyatlarımızla kontör paketlerimizden yararlanabilirsiniz.

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura Programı

Ücretsiz e-Faturaya Geçiş Danışmanlığımızla e-Faturaya Geçiş Yapın, Faturalarınızı Hızlı ve Kolayca Anında Gönderin.
Aylık 100 Kontöre Kadar Kullanım Hediye

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura

e-Faturayı İşin Profesyoneline Bırakın, Siz Keyfinize Bakın

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura

e-Fatura Nedir?

e-Fatura; elektronik ortamda düzenlenen ve kesilen bir fatura türüdür. Bu fatura türü, elektronik ortamda işlem gördüğünden kağıda basılma zorunluluğuna sahip değildir. e-Fatura, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliğe sahiptir. e-Fatura’ya ait tüm format ve standartlar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenir ve Vergi Usul Kanunu’na uygun şekilde oluşturulur.

e-Fatura uygulamasının avantajları nelerdir?

E-faturaya geçiş dijital gönderim ve saklama imkanı getirdiğinden; işletmeler matbaa,mürekkep, kargo ve arşivleme maliyetlerini ortadan kaldırmış olur. Anında müşteriye iletilen e-fatura sayesinde fatura takibi nedeniyle kaybedilen zaman kazanılmış olur. Kağıt kullanımı düşeceği için gereksiz ağac kesiminin önüne geçilmiş olur.

e-Fatura geçiş şartları nelerdir?

2018, 2019 ve devam eden yıllarda yıllık 5 milyon TL cirosu olanların e-faturaya geçmesi zorunludur. Bunun haricinde ciro limiti gözetilmeksizin e-Fatura’ya geçebilirsiniz. Ayrıca mevcut durumda e-fatura’ya geçmiş olan firmaların 1 Ocak 2020 itibariyla e-arşiv fatura uygulamasına geçmesi gerekmektedir.

e-Fatura başvurusu için gerekenler neler?Nasıl başvuru yapılır?

GİB üzerinden e-faturaya geçiş için başvuru formunun doldurulur ve onaylanır. Sonrasında mali mühür ödeme işleminin gerçekleştirilir. İşletmeye gönderilen fiziki mali mühür bilgisayara kurulur ve GİB üzerinden özel entegratör başvurusu gerçekleştirilir.Tamamlanan imzalar sonrasında e-fatura hesabı işletmenin kullanımına açılır. Tüm bu süreçte alanında uzman danışmanlarımızla e-faturaya geçiş sürecinizde yanınızdayız.

e-fatura nasıl kesilir?

Logo İşbaşı e-Fatura paketinizi kullanarak fatura oluşturma adımlarında faturanızı kaydedip gönderim yapabilirsiniz. Fatura oluştururken kaydettiğiniz VKN’ye göre e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura olarak gönderiminiz otomatik gerçekleştirilir. Logo İşbaşı kullanan firmalar için hazırladığımız nasıl e-fatura kesilir videomuzu izlemek için tıklayabilirsiniz.

Bütün Müşterilerime e-Fatura Göndermem Mümkün mü?

e-Fatura uygulaması, e-Fatura mükellefleri arasında elektronik fatura gönderimi ve alımı sağlanır. e-Fatura mükellefi olmayan müşterilerinize kağıt fatura veya e-Arşiv fatura düzenlenir.

E-Arşiv Fatura nedir?

e-Arşiv Fatura’da e-Fatura uygulamasına kaydı bulunan mükellefler için oluşturulan faturalar dışında kalan tüm faturalar e-Arşiv Fatura olarak adlandırılır

E-Arşiv Fatura kimler için zorunludur?

509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında;

  • e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olan mükelleflerin aynı zamanda e-Arşiv Fatura uygulamasına da geçmeleri öngörülmüştür.
  • e-Ticaret paydaşı olarak sektörde yerini alan internet satış platformları, internet ortamında ilan yayınlayanlar ve internet reklam aracıları e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
  • e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil edilmemiş olan mükellefler, 01.01.2020 tarihi itibarıyla düzenleyecekleri faturaların, vergiler dahil olmak üzere toplam tutarı 30 bin TL’yi aşması durumunda, söz konusu faturaların “e-Arşiv Fatura” olarak Başkanlık tarafından sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmiştir.
  • Hal kayıt sistemi kapsamında meyve ve sebzelerin ticaretini yapan tüccar ve komisyoncular 01.01.2020 tarihi itibarıyla e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmak zorundadırlar.
  • Akaryakıt istasyonları dahil olacak şekilde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan akaryakıt sektöründe faaliyette bulunmaya ilişkin lisansı bulunan tüm mükellefler Tebliğde söz edilen geçiş zamanlarında e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundadırlar.

E-Arşiv Faturaya nasıl geçilir?

e-Arşiv Fatura kullanabilmek belirli şartlara bağlı olarak gerçekleşebilir. Artık e-Arşiv Fatura sistemine dahil olabilmek için e-Fatura sisteminde de bulunmak gereklidir. Bu durumda, faturayı kestiğiniz tarafın mükellefiyeti kapsamında e-Fatura ya da e-Arşiv Fatura kesmeniz gerekir. Bu da, sadece e-Arşiv Fatura kesemeyeceğiniz anlamına gelir. Ticari faaliyetlerde fatura kesme işleminde taraflardan tümünün sorumluluğu ayrı ayrı önem taşır.

e-Arşiv Fatura sorgulaması nasıl yapılır?

Ticari bir faaliyetin söz konusu olduğu durumlarda e-Arşiv Fatura’nın Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilip gönderilmediğini kontrol etme imkânı bulabilirsiniz. e-Arşiv Fatura sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinde bulunan e-Arşiv Fatura sorgulama ekranı üzerinden yapmanız mümkündür.

GİB Portalda e-Arşiv Fatura nasıl kesilir?

Portala giriş için mali mühür ya da başvuru şartı aranmaz. İnternet Vergi Dairesi bilgilerinizi kullanarak sisteme girişinizi gerçekleştirebilir ve fatura işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
GİB portalında e-Arşiv Fatura kesme işlemine ait adımlara sırasıyla inceleyelim:

  1. Önce GİB test portalı sayfasına giriş yapın. Çıkan ekranda “kullanıcı öner” butonuna tıklayarak sisteme girin.
  2. Sonraki adımda ekranın sol köşesinde bulunan “modül seç” sekmesini tıklayarak “e-Arşiv Portal”ı seçin.
  3. Karşınıza çıkan yeni ekranda solda bulunan menü bölümünü kullanarak “kullanıcı işlemleri” sayfasını açın ve firmaya ait bilgilerinizi girin.
  4. Tekrar soldaki menüden bu sefer “belge işlemleri” kısmına geçin ve “e-Arşiv Fatura oluştur” seçeneğini tıklayın. Bu şekilde fatura oluşturma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yeni yapılan düzenlemeler kapsamında iseniz “fatura oluştur (5.000/30.000 TL)” seçeneğini seçmeniz gerekir.
  5. Kesilmeye hazır hale gelen faturaları taslaklar kısmında görüntüleyebilir ve gerekli bulduğunuz hallerde inceleyebilir ya da iptal edebilirsiniz. Faturanız için müdahaleye ihtiyaç duymuyorsanız “GİB imza” kısmına tıklayarak imzalayabilirsiniz.
  6. Son aşamada “fatura işlemleri” seçeneğine tıklayarak “GİB imza” butonuna tıkladığınızda sistem sizden cep telefonu numaranızı ister. Numaranızı yazdıktan sonra gelen şifreyi sisteme girin. Bu işlem sonunda faturanız imzalanmış demektir.

E-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlenen e-Arşiv Fatura’lardan hatalı olduğunu fark ettiğiniz faturaları iptal etmeniz mümkündür. İptali sağlanan e-Arşiv Fatura’ların, takip eden günün akşamına kadar oluşturulacak e-Arşiv raporu ile GİB’e raporlanması gerekir. e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlendikten sonra herhangi bir sebeple iptal edilmesi halinde e-Arşiv Fatura’lara ait bilgiler e-Arşiv raporunun “fatura iptal” kısmına belirtilerek GİB’e gönderilmesi gereki

E-Arşiv Fatura iptal edilebilir mi?

e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlenen e-Arşiv Fatura’lardan hatalı olduğunu fark ettiğiniz faturaları iptal etmeniz mümkündür. İptali sağlanan e-Arşiv Fatura’ların, takip eden günün akşamına kadar oluşturulacak e-Arşiv raporu ile GİB’e raporlanması gerekir. e-Arşiv Fatura uygulamasında düzenlendikten sonra herhangi bir sebeple iptal edilmesi halinde e-Arşiv Fatura’lara ait bilgiler e-Arşiv raporunun “fatura iptal” kısmına belirtilerek GİB’e gönderilmesi gereki

Logo İşbaşı kullanarak e-fatura ve e-arşiv fatura kesmenin avantajları nelerdir?

Sizler de binlerce e-fatura kullanıcısı gibi online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nın Ücretsiz e-Faturaya Geçiş Danışmanlığı ile e-faturaya geçebilir, ayda 100 kontöre kadar ücretsiz kullanım gerçekleştirebilirsiniz.İnetrnet erişimi olan her yerden ister webten ister cepten e-fatura/e-arşiv fatura gönderebilir ve gelen e-faturaları için kabul/red işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Faturalarınız elektronik olarak gönderileceği için artık kağıt fatura basmanız gerekmeyecek ve anında müşterinize iletileceği için postalama maliyetiniz de oluşmayacaktır. Ayrıca 10 yıl boyunca dijital olarak arşivlenir ve sizler için ayrıca bir arşivleme maliyeti teşkil etmez. E-Arşiv fatura kullanımında da yanlış kestiğiniz bir faturayı kolaylıkla iptal edebilir, e-arşiv faturanıza kaşe ve logonuzu ekleyebilirsiniz.

İşinizi İyi Yönetmeniz İçin Özet Raporlar

Yaptığınız İşlemlerin Günlük Özetlerini İnceleyerek İşinizi Daha İyi Yönetebilirsiniz

Özet Raporlar

Gerçekleştirdiğiniz İşlemlerin Özet Raporlarıyla Zaman Kazanın

Özet Raporlar

Logo İşbaşı ön muhasebe programından rapor alabilir miyim?

İşletmenizin etkili yönetimi için on binlerce işletmenin tercih ettiği online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nın özet raporlarını excel dosyası olarak alabilirsiniz. Sizler için taslak olarak oluşturulmuş bu raporları dilerseniz daha kapsamlı raporlar haline de getirebilirsiniz.

Logo İşbaşı ön muhasebe programında bulunan raporlar hangileridir?

Online ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda sizler için hazırladığımız özet raporlara baktığımızda; Alış Özeti, Satış Özeti, Masraf Özeti, Sipariş Durum Özeti, Alış-Satış Toplamları ve KDV Özet Raporları bulunmaktadır.

Ön muhasebe yönetimi için raporlar önemli midir?

İyi bir işletme yönetimi için gerekli olan konuların başında doğru karar almak gelir. Doğru kararın verilmesini sağlamanın temel kaynağı da işletmenin durumunun güncel olarak takip edilmesidir. Logo İşbaşı’nın Özet Raporları sayesinde gerçekleştirdiğiniz işlemlerin raporlarını excel dosyası olarak alabilir ve çeşitli raporlara dönüştürebilirsiniz.

Online ön muhasebe yönetimi için raporları nereden görebilirim?

Online ön muhasebe programınız olan Logo İşbaşı hesabınıza giriş yaptığınızda sol menüde yer alan başlıklardan Özet Raporlar başlığına tıklayarak; Alış Özeti, Satış Özeti, Masraf Özeti, Sipariş Durum Özeti, Alış-Satış Toplamları ve KDV Özet Raporlarını bulabilirsiniz.