E-arşiv mükellefi olmayan bir firma yurtdışına transit ticaret satışı için fatura kesecektir. Transit ticaret işlemi olduğu için Gümrük çıkış beyannamesi yoktur. Bu yüzden kâğıt fatura düzenlememiz uygun olur mu? İlgili satış 30.000TL’nin üzerindedir. Sınırı aştığı için e-arşiv faturası mı kesmek zorundadır?
Sadece gümrük çıkış beyannamesi ile yurtdışına çıkan malın faturası ihracat e-faturası şeklinde düzenlenmeli GÇB ekinde çıkmayan fatura eskisi gibi kâğıt veya gönderici e-arşiv mükellefi ise e-arşiv fatura olarak düzenlenmelidir. E-arşiv fatura mükellefi değilse GİB portal kullanılabilir.
E-ticaret yapan mükellef tüm satış işlemlerini (5 bin tl altı da dahil) gib e-arşiv portal üzerinden gerçekleştirmek isterse ıslak imza nasıl oluşuyor? Islak imza olmadan müşteriye direkt gönderilebilir mi?
5 bin ve 30 bin üzeri faturalar için kullanılan (veya altındaki faturalar içinde kullanılabilir) GİB portal sistemini kullanan mükellefler GİB mali mührünü kullandığı için ayrıca bir imzaya gerek bulunmamaktadır.
Kaynak: ismmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.