Close
Close

2020 Yılı sonu itibariyle brüt satış hasılatı 5 Milyonu geçen firmalar ne zaman e-fatura ve e-defter uygulamasına dahil olacaktır?

İmalat ve toptan satış yapan firmanın 2020 yılı cirosu 5 milyonu aştı. 01.07.2021 tarihi itibariyle e-arşiv ve e-fatura uygulamasına, 01.01.2022 e-deftere geçmek zorunda mıdır?

Yapmış olduğunuz tespitler doğrudur. 2020 Yılı cirosu geçen firmalar 01.07.2021 tarihinde e- fatura, 01.01.2022 tarihinde e- defter uygulamasına dahil olacaktır.


E-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 25 Milyon TL altındaydı. 2020 yılının temmuz ayından itibaren 26 Milyon TL brüt satış hasılatı yaptı. Hangi tarih en son e-irsaliye geçişi yapması gerekir?

25 Milyon haddi aşıldığı için 01.01.2021 tarihinden itibaren e-irsaliye kullanılacaktır.


Kaynak: ismmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Related Posts